Csepeli Üveges

Nagy választék

kedvező árak.

MÉRETRE VÁGÁS, ÜVEGEZÉS, ÜVEGCSERE,
“MINDEN AMI ÜVEG”

Helyszíni munkák:

9:00-15:00-ig

Műhelymunka:

7:45-9:00-ig és, 15:00-17:30-ig

Az Üvegtípusokról

„úsztatott” (angolul: float) üveglap

A különlegesen sík felületet úgy érik el, hogy az üveget olvasztott ónon úsztatják.

(mintázott, vagy más néven ornament üvegek): egyik fele sima, másik oldalán a henger mintázatától függő mélységű és terjedelmű mintázat van, esetleg mindkét felülete mintázott. Ezek az üvegek áttetszők, átengedik a fényt de átlátni nem lehet rajtuk. Ezeket használjuk beltéri ajtók üvegezésénél, illetve olyan helyeken ahol fontos a fényáteresztés, de a beláthatóság nem megengedett. 

 ezeket köznyelvben sokan „tejüvegnek”  hívják. Homokfúváson olyan díszítő, mattirozó műveletet értünk, amelyek során nagynyomású levegő segítségével, fúvókán keresztül korundszemcséket porlasztunk az üveg felületére. Ezzel mintákat, feliratokat készíthetünk, vagy az üveg teljes felületét alakíthatjuk át: ekkor „matt” üveget hozunk létre. Az üvegek mattírozása történhet vegyi úton is, hidrogén-fluoridos savfürdő segítségével.. Ezt hívjuk savmaratásnak. Exkluzív katedrál üvegeket készíthetünk így. Előnye a homokfúvással szemben az üvegek könnyebb tisztíthatósága, hosszabb távon esztétikusabb megjelenése, de árban egy magasabb kategóriát képviselnek.

Huzalhálós üveg vagy más néven drót üveg: lényegében biztonsági üveg mert a bennük lévő huzalháló igen nagy mechanikai szilárságot kölcsönöz neki, töréskor nem esik szét. Vastagsága 6mm, lehet színezett, korlátoknál, bejárati kapuknál alkalmazzuk általában.

A ragasztott biztonsági üvegek kettő vagy több üvegréteg polivinilbutil fóliával történő összeragasztása során jön létre. Maga a fólia lehet – a biztonsági igényeknek megfelelően – különböző vastagságú, illetve matt vagy színes. Az eljárás első lépcsőjeként a megtisztított üvegfelületre felterítik a fóliát majd hengerlés vagy vákuum segítségével létrehozzák az elsődleges kötést. Ezt követően az autoklávban, 15 bar nyomáson és 120 °C hőmérsékleten jön létre a végleges kötés a fólia és az üvegfelület között.

Az üveg lényege az hogy erős ütés hatására elreped, de a szilánkjai nem repülnek szét, mert a ragasztó réteg összetartja. Hangszigetelése is jobb  mint az azonos vastagságú síküvegnél. Pl. a gépkocsik szélvédője ilyen.

 

felhasználási terület:

– kommunális létesítmények, óvodák, uszodák bejárati és belső ajtóiban
– sportlétesítményekben az edzett szerkezetek kiegészítőiként
– fej feletti egy, vagy kétrétegű üvegezésnél, polcoknál
– korlátoknál, kerítéseknél, belső és külső térelválasztóknál
– járófelületek, lépcsők, üvegfödémek, tartószerkezetek kialakításánál és egyéb épületek behatolás illetve kitörés védelménél
– különbözõ kategóriájú átlövésvédelem igénye esetén
– robbanásvédelem épületeknél, járműveknél, repülõgépeknél, hajóknál

 

A ragasztott üveg mechanikai szilárdsága kisebb mint az ugyan olyan vastagságú síküvegé, ezért szilárdsági méretezésnél ezt figyelembe kell venni

Edzett biztonsági üvegek: edzéskor a felhevített üvegtáblát hideg légáramban gyorsan lehűtik, ezzel fezültséget hoznak létre az üvegben, ami nagy ütésekkel szemben ellenállóvá teszi. Az edzett üveg töréskor nem szilánkokra hanem apró üvegdarává törik össze. Pl. a gépkocsik oldalüvegei.

 

Az edzett üveg legfontosabb tulajdonságai:

– nagyobb hajlító szilárdság
– hőmérséklet változással szembeni tűrőképesség
– morzsalékos szilánkképződés folytán alacsonyabb sérülésveszély

 
Az edzésre előkészített üvegeken előzetesen az összes mechanikai megmunkálást el kell végezni. Ha az üveg élei nem kerülnek lecsiszolásra úgy legalább le kell őket zámolni, a furatok éleit meg kell süllyeszteni

a méretre vágott síküvegtáblák egyik felületét tisztítás után, ezüst-nitrátos oldattal kezelik. A felületen kiváló ezüstfoncsor réteget szárítás után sellakréteggel vonják be. Tükör vastagságok általában 3-4mm de lehet 5-6mm-es is. A tükör szerelése a falra történhet ragasztással, rugós szerelékkel, műanyag szerelékkel, képkerettel, illetve tükör gombbal amikor a tükörre furatokat készítünk. A tükröt falra szerelhetjük hátlapra ragasztott lemezzel, amivel felakaszthatjuk a falra.

A tükör ragasztásához semleges (neutrális) ragasztót szabad használni, ecetsavas ragasztó hosszabb távon megbontja a tükör foncsorát.

 

Fazettázás:
Fazettázás alatt az üveg vagy tükör szélén 5 fokos szögben készített csiszolás.

Fazettázás szélessége : 10 – 40 mm között. Tükröknél, bútorüvegeknél alkalmazzuk.

Az üveg vágásánál egy hajszálrepedést hozunk létre, amely mentén az üvegtáblát szétválasztjuk. A leválasztást a vágás után azonnal el kell végezni, mert a feszültség kiegyenlítődés megindul, és vágás egy idő után “kihűl”. Az üveg táblákat régebben gyémántvágóval, újabban vídia kerekes illetve olajos kenésű kerekes üvegvágóval vághatjuk el. A vágás biztonságának növeléséhez használhatunk kenőanyagot ami lehet petróleum vagy spec. vágóolaj.

Olaj László üveges vállalkozó vagyok

Az Ön által kiválasztott Üvegtípust
méretre vágom, cseréjét biztosítom,
igény szerint helyszínen cserélem, beépítem.

Üvegek méretre vágása
Thermoplán üvegek elkészítése
Üvegbeépítés, Üvegcsere

igény szerint helyszínen

Üveges kivitelezés

MŰHELY CÍM

1215, Budapest Árpád u. 21.

NYITVATARTÁS

Műhelymunka:
7:45-9:00-ig és, 15:00-17:30-ig

Helyszíni munkák:
9:00-15:00-ig

TELEFONSZÁMOK

Mobil: 06 20/957-4670
Tel: 06 1 276-4126

E-MAIL

olajlaszlo@gmail.com